Liselere Geçiş Sistemi sınavı’nın daha önce 7 Haziran’da uygulanacağı belirtilmişti. Fakat başvuru tarihi hakkında bir açıklama yapılmamıştı. Binlerce 8. sınıf öğrencisi güzel bir lise için hayal kurarken bir yandan da “LGS başvuruları başladı mı?” diyerek bir haber almaya çalışıyor.
2020 LGS: Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları sınavı 7 Haziran’da gerçekleşecek. MEB’den başvuru tarihine ilişkin henüz bir açıklama ise yapılmadı.
Sözel Bölüm: Toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek.Türkçe: 20 T.C. İnkılap: 10 Din Kültürü: 10 İngilizce: 10
Sayısal Bölüm: Toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek.Matematik: 20 Fen Bilimleri: 20
İki oturum olarak düzenlenecek sınavda, soru sayısı ve ders dağılımlarında bir değişiklik yapılmadı. Sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Bakanlık, sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan sürenin 20 dakika uzatılmasını kararlaştırdı.
Buna göre, sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.
Eğitim uzmanlarına göre en birinci kaynak ders kitapları. Çünkü, öğrenciler bilgilerin yüzde 25’ini öğretmenlerinden, yüzde 75’ini ise kendi çalışmalarından öğrenirler.
LGS’ye girecek 1 milyon 600 bin öğrenciye zamanı doğru kullanabilmeleri ve başarıyı yakalayabilmeleri için şu önerilerde bulundu:
Öğrenmek, kavramak ve öğrendiğinizi içselleştirmek için:
Ders kitaplarınızdaki:
Bu çalışmaları tamamlamadan ek kaynağa yönelmeyin. Unutmayınız sınav soruları ders kitabınızdan gelecek.
Her sınavdan önce “Bu sınavdan nasıl daha yüksek not alabilirim” diye düşünerek bir çalışma programı oluşturun.
Matematik, her yıl eski bilgilerin üzerine yeni bilgiler eklenerek programlanmış bir ders. Matematiği öğrenmek ve içselleştirmek için öğrencinin işlenecek konu ile ilgili bilgilerini en alt düzeyden (örneğin 4. sınıf ders kitabından) başlayıp güncellemesi gerekir.
Böylece işlenecek konuyu çok daha kolay anlayacak ve başarısı hızla yükselecektir. Derste çözülen örnek soru çözümlerini mutlaka yazın. Dersi dinleyip not alın. Bir soruyu çözmek için en az üç farklı yöntem denemeden eski bilgilerinizi güncelleyip yeniden çözmeyi denemeden öğretmene sormayın. Bir soruyla ilgili yeterince çalışmadan öğretmene sorarsanız, o gün çözümü öğrenirsiniz ama çoğunu unutursunuz.
Tüm derslerde olduğu gibi matematik sınavlarında başarılı olabilmek için önce konuyu tüm detayları ile matematik ders kitabından çalışın, bu ders kitabınızdaki tüm çalışmaları tamamladıktan sonra (uygulamalar, sınavlar vb.) dış kaynaklardan soru çözün.
Ders kitabınızı çalışırken verilen bilgileri ezberlemeye değil konuyu ve olayları anlayıp kavramaya dikkat edin. Ders çalışma yönteminiz, birkaç defa okuyup önemli bulduğunuz yerlerin altını çizmek ise yeterli öğrenmeyi gerçekleştiremezsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra mutlaka kendi kendinize konu ile ilgili test uygulayınız ve yanlış çözdüğünüz soruların doğrusunu öğrenip benzerini çözün.
Önümüzde bir sömestri tatili bir de nisan ayı ara tatili var. Tatil dönemlerinde okulla ilgili başka sorumluluklarınız olmadığından günün dört saatini sınav hazırlığına ayırmak hem daha etkin ve verimli çalışmanızı hem de psikolojik olarak kendinizi daha güçlü ve sınava daha hazır hissetmenizi sağlayacaktır.
SİYASET
1 saat önceSPOR
1 saat önceGÜNCEL
2 saat önceTEKNOLOJİ
2 saat önceSAĞLIK
19 saat önceGÜNCEL
19 saat önceSİYASET
2 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.