DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045067-2,54%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Başlık: “CHP İçinde Yeni Hareket: Değişim İsteyenler Kılıçdaroğlu’na Karşı”
  • Cine5 Haber
  • Siyaset
  • Başlık: “CHP İçinde Yeni Hareket: Değişim İsteyenler Kılıçdaroğlu’na Karşı”
205 okunma

Başlık: “CHP İçinde Yeni Hareket: Değişim İsteyenler Kılıçdaroğlu’na Karşı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), son seçimlerdeki başarısızlığının ardından parti içinde bir hareketlilik yaşamaktadır. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerdeki yenilgilerine rağmen istifa etmeyi düşünmemekte ve parti içinden ve seçmenlerden gelen tepkilere kulak asmamaktadır. Bu durum, parti içinde gerilim ve rahatsızlık yaratmıştır. CHP İlke ve Demokrasi Hareketi adı altında oluşturulan yeni bir hareket, Kılıçdaroğlu'na karşı değişim taleplerini dile getirmektedir.

ABONE OL
Haziran 25, 2023 11:21
Başlık: “CHP İçinde Yeni Hareket: Değişim İsteyenler Kılıçdaroğlu’na Karşı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yenilgi Sonrası Partide Karışıklık

Kemal Kılıçdaroğlu, son seçimlerde adaylık konusunda geri adım atmayarak aynı yenilgiyi yaşamış ve parti içinden ve seçmenden tepki almıştır. Ancak Kılıçdaroğlu, yenilginin sorumluluğunu kendisi dışındaki herkese yüklemiştir. Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini ve danışmanlarını görevden almış ve kendi yakın isimleri atamıştır. Ancak parti içindeki karışıklık tam anlamıyla giderilememiştir.

CHP İlke ve Demokrasi Hareketi’nin Oluşumu

CHP içinde değişimi savunanlar arasında, eski CHP Parti Meclisi üyesi Örsan Öymen önderliğinde yeni bir hareket oluşturuldu. CHP İlke ve Demokrasi Hareketi, Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Bu hareket, Algan Hacaloğlu, Necla Arat, Nur Serter, Dilek Akagün Yılmaz, Prof. Dr. Tolga Yarman, Türker Ertürk ve Utkan Güneş gibi isimleri bünyesinde barındırmaktadır.

Değişim İsteyenlerin Bildirisi

CHP İlke ve Demokrasi Hareketi, ilk bildirisini yayınlayarak seçim sonuçlarının CHP ve Kılıçdaroğlu için başarısızlıkla sonuçlandığını belirtmiştir. Bildiride, parti yönetiminin bazı temel ilkeleri göz ardı ettiği ve söylemde kalan halkçılık, devletçilik, sosyal demokrasi ve demokratik solculuk ilkelerine vurgu yapılmıştır. Hareket, tüzük değişikliği talep ederek mahalle kongrelerine, parti kurumsal kimliğine ve ilkelerine sahip çıkılmasını ve bu doğrultuda aday listelerinin çıkarılmasını önermektedir. Değişimin CHP içinde gerçekleşmeden, Türkiye’de devrimin mümkün olmadığı ifade edilmektedir.

Tepkiler ve Değişim Talepleri

Kılıçdaroğlu’na karşı oluşturulan bu hareket, parti içinde ve dışında tepkilere sebep olmuştur. Eski Devlet Bakanı ve CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, Kılıçdaroğlu’nu diktatörlükle suçlayarak görevini bırakmamasını eleştirmiştir. CHP’li İlhan Cihaner ise seçimleri “hezimet boyutunda yenilgi” olarak değerlendirerek Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulunmuştur. Bu tepkiler, CHP içindeki değişimin gerekliliğine dair bir izlenim yaratmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.