DOLAR 32,3499 -0.05%
EURO 34,8777 0.2%
ALTIN 2.389,63-0,29
BITCOIN 19982604,51%
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

CHP’de FETÖ İddiası!
141 okunma

CHP’de FETÖ İddiası!

Özcan'ın en çarpıcı iddialarından biri CHP'de Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin etkin olduğuydu. "Partide FETÖ'cüler cirit atıyor" ifadesini kullanan Özcan, partinin iç dinamiklerinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini savundu. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nu "terör sevicileri" ile birlikte olmakla suçlayan Özcan, bu durumun CHP'nin genel politikalarını ve kamuoyu nezdindeki duruşunu zedelediğini iddia etti.

ABONE OL
Haziran 23, 2023 14:05
CHP’de FETÖ İddiası!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tanju Özcan’ın Kesin İhraç Talebi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirileri nedeniyle hedefte olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisinden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. CHP’nin kararının ardından “Başkaldırıyorum” mesajı ile Kılıçdaroğlu’na meydan okuyan Özcan, katıldığı canlı yayın programında dikkat çeken iddialar ortaya attı.

“Partide FETÖ’cüler Cirit Atıyor” İddiası
Özcan, CHP’de FETÖ’cülerin cirit attığını iddia etti. Bu durumun partinin yapılanması ve siyaset biçimine zarar verdiğini savunan Özcan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Terör sevicileri toplamış çevresine.” diye konuştu.

Özcan’ın İhraç Edilme Sebebi
İhraç süreci hakkında da konuşan Özcan, “Salı günü parlamentoya gittim. Yeni seçilen arkadaşlarımızı kutladım. Arkadaşlara ‘Sayın İmamoğlu bu partinin yeni Genel Başkanı olmalıdır, bir an önce de bunu açıklamalıdır ama İmamoğlu aday olmazsa, ben aday olarak çıkacağım’ dedim, bunun bedelini ödüyorum. Kılıçdaroğlu göründüğü gibi demokrat biri değil, ağzından demokrasiyi düşürmüyor ama demokrasi adına yaptığı hiçbir şey yok.” dedi ve kendisine yöneltilen eleştirilere karşı savunma yaptı.

İhraç Edilme Süreci ve Sebepleri
Özcan, ihraç edilme sürecini ve bu süreçte yaşananları da anlattı. Kendisinin parlamentoya giderek yeni seçilen arkadaşlarını kutladığını, ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun partinin yeni genel başkanı olması gerektiğini dile getirdiğini belirtti. Eğer İmamoğlu’nun aday olmaması durumunda kendisinin genel başkanlık için aday olacağını söylediğini belirten Özcan, bu açıklamasının bedelini ödediğini belirtti.

Ayrıca, Özcan, Kılıçdaroğlu’nu demokrat bir lider olmamakla suçladı. Kılıçdaroğlu’nun sürekli demokrasi vurgusu yapmasına rağmen, bu konuda somut adımlar atmamakla eleştirdi. Bu durumun partinin demokratik yapısını zedelediğini ve içeride hoşnutsuzluk yarattığını dile getirdi. Özcan, kendisine yönelik eleştirilere ve ihraç sürecine karşı bu şekilde savunma yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.