DOLAR 32,2754 -0.2%
EURO 34,7731 -0.22%
ALTIN 2.379,16-0,58
BITCOIN 20720270,57%
İstanbul
15°

AÇIK

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kamuda Tasarruf Başladı 23 Nisan Törenine Otobüsle Gittiler
67 okunma

Kamuda Tasarruf Başladı 23 Nisan Törenine Otobüsle Gittiler

ABONE OL
Nisan 24, 2024 07:56
Kamuda Tasarruf Başladı 23 Nisan Törenine Otobüsle Gittiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümetin, kamuda tasarruf tedbirleri için başlattığı çalışmalar doğrultusunda ilk adım TBMM’de atıldı.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, kabine üyeleri, milletvekilleri ve TBMM bürokratları Anıtkabir’de dün yapılan 23 Nisan törenine makam araçları yerine otobüsle gitti.

Otobüs kullanımının “makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek” ve tasarruf tedbirleri dahilinde gerçekleştiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün Irak dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, kamuda tasarruf için dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Erdoğan, milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek, gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizmişti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti. Kurtulmuş ile devlet erkanı, Başkentin farklı noktalarında gerçekleştirilen programlara ulaşım için otobüs kullandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk koyma töreninin ardından milletvekilleri, kabine üyeleri, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve TBMM idari personeliyle aynı otobüsle Anıtkabir’e geçti. Anıtkabir’deki törenin ardından önce Birinci Meclis, ardından TBMM’ye gelen Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, makam aracı yerine otobüs kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.