DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2043377-2,15%
İstanbul
16°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Merdan Yanardağ’ın Abdullah Öcalan’a Övgülerine HDP’den Destek: Yanardağ Gözaltına Alındı”
  • Cine5 Haber
  • Siyaset
  • “Merdan Yanardağ’ın Abdullah Öcalan’a Övgülerine HDP’den Destek: Yanardağ Gözaltına Alındı”
204 okunma

“Merdan Yanardağ’ın Abdullah Öcalan’a Övgülerine HDP’den Destek: Yanardağ Gözaltına Alındı”

CHP tarafından fonlanan Tele 1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın bebek katili Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması gerektiğini söylemesi ve teröristbaşını filozofa benzetmesi büyük tepki çekti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kanal hakkında inceleme başlatıldığını duyururken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Yanardağ hakkında soruşturma başlattı. Bu gelişmelerin ardından terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP, Yanardağ'a destek vererek hükümeti asılsız iddialarla suçladı. Son dakika haberine göre, Merdan Yanardağ gözaltına alındı.

ABONE OL
Haziran 26, 2023 12:46
“Merdan Yanardağ’ın Abdullah Öcalan’a Övgülerine HDP’den Destek: Yanardağ Gözaltına Alındı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

RTÜK, Tele 1 Hakkında İnceleme Başlattı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Tele 1 kanalının Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın bebek katili Abdullah Öcalan’a yönelik sözleri nedeniyle kanal hakkında inceleme başlattıklarını açıkladı. Yanardağ’ın skandal açıklamaları kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı ve RTÜK bu konuyu yakından takip etmeye başladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Merdan Yanardağ Hakkında Soruşturma Başlattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Tele 1 kanalının Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın teröristbaşının övgü dolu sözleri nedeniyle soruşturma başlattı. Yanardağ’ın Öcalan hakkındaki açıklamaları “Suçu ve Suçluyu Övme” ve “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçları kapsamında değerlendiriliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu konuda gerekli adımları atarak hukuki süreci başlattı.

HDP, Merdan Yanardağ’a Destek Verdi ve Hükümeti Suçladı

Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı olan HDP, Tele 1 kanalının Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a destek verdi ve hükümeti asılsız iddialarla suçladı. HDP, Yanardağ’ın Öcalan hakkındaki sözleri için asılsız iddialarla hükümeti suçlayarak tepki gösterdi ve aynı zamanda yargıyı hedef alan tehditlerde bulundu. HDP’nin bu tavrı, toplumda büyük tartışmalara ve eleştirilere yol açtı.

Merdan Yanardağ Gözaltına Alındı

Son dakika bilgisine göre, Tele 1 kanalının Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alındı. Yanardağ’ın Öcalan’a övgüler dolu açıklamaları nedeniyle başlatılan soruşturma sonucunda gözaltına alınması, olayın ciddiyetini gözler önüne serdi. İnceleme süreci devam ederken, kamuoyu bu gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.