DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20716130,45%
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Disney+, Türkiye’deki Yeni Projelerini Durdurduğu İddiasıyla Gündemde”
  • Cine5 Haber
  • Teknoloji
  • “Disney+, Türkiye’deki Yeni Projelerini Durdurduğu İddiasıyla Gündemde”
154 okunma

“Disney+, Türkiye’deki Yeni Projelerini Durdurduğu İddiasıyla Gündemde”

"Ünlü gazeteci Birsen Altuntaş'ın paylaştığına göre, Disney+ platformu Türkiye'deki yeni proje alımlarını 2024 yılının sonuna kadar durdurma kararı aldı. Bu durumun, yayınlanması planlanan bazı yerel yapımları da etkileyebileceği belirtiliyor."

ABONE OL
Haziran 22, 2023 19:29
“Disney+, Türkiye’deki Yeni Projelerini Durdurduğu İddiasıyla Gündemde”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Disney+ platformu, Türkiye’deki yeni proje alımlarını 2025’e kadar durduracak iddiasıyla gündeme geldi.”

Disney+ platformu, Türkiye’deki yeni proje alımlarını durdurma kararı aldığı iddiasıyla gündeme geldi. Bu iddiayı dile getiren kişi, Türkiye’deki sinema ve dizi sektöründen pek çok gelişmeyi önceden paylaşan Gazeteci Birsen Altuntaş oldu.

Disney+, Türkiye’de hizmet vermeye başladığı 14 Haziran 2022 tarihinden bu yana yerel orijinal yapımlara imza attı. Ancak Altuntaş’ın paylaştığına göre, platform, 2024 yılının sonuna kadar Türkiye’deki yeni proje alımlarını durdurma kararı aldı.

Bu durumun, yayınlanması planlanan bazı yerel yapımları da etkileyebileceği belirtiliyor. Altuntaş, Cumhuriyet’in 100. yılında yayınlanması planlanan Atatürk dizisi ve bilinmeyen birkaç proje dışında diğer projelerin yayınlanmaması ihtimali olduğunu dile getirdi.

Yeni proje alımlarının durdurulmasının yanı sıra, Disney+ platformunun yıldız isimlerle yaptığı marka yüzü anlaşmalarını da FOX’a devrettiği belirtildi. Bu durum, The Walt Disney Company’nin FOX’u bünyesinde bulundurduğunu hatırlatmakla birlikte, yerel projelere olabilecek etkisi konusunda daha fazla bilgi bekleniyor.

Bu iddialar karşısında Disney’den henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak, gelişmeler ve Disney+’ın Türkiye’deki durumu hakkında daha fazla bilgi için bekleyiş devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.