DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

“Covid-19’un Laboratuvarda Üretildiği Tartışması: ABD İstihbaratı İkiye Bölündü”
  • Cine5 Haber
  • Dünya
  • “Covid-19’un Laboratuvarda Üretildiği Tartışması: ABD İstihbaratı İkiye Bölündü”
231 okunma

“Covid-19’un Laboratuvarda Üretildiği Tartışması: ABD İstihbaratı İkiye Bölündü”

Amerika Birleşik Devletleri'nde Covid-19'un kökenine yönelik tartışmalar devam ederken, yeni bir rapor, ABD istihbarat teşkilatlarının bu konuda ikiye ayrıldığını ortaya koydu. Bir grup, virüsün genetik olarak tasarlanmadığını düşünürken, diğer grup ise virüsün laboratuvardan sızdığına inanmaya devam ediyor. Ancak doğrudan bir kanıt bulunamadığı belirtiliyor.

ABONE OL
Haziran 25, 2023 14:54
“Covid-19’un Laboratuvarda Üretildiği Tartışması: ABD İstihbaratı İkiye Bölündü”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Covid-19’un laboratuvardan sızdığı iddiaları, pandeminin başından beri belirsizliğini koruyan bir soru olarak bilim dünyasını ikiye bölmüştür. Tartışmaların en yoğun olduğu ülkelerden biri de Amerika Birleşik Devletleri’dir. ABD Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nın yayımladığı yeni rapora göre, ABD istihbarat teşkilatları, Covid-19’un Çin’deki bir laboratuvardan çıktığına dair doğrudan bir kanıt bulamamıştır.

Raporda, çoğu ABD istihbarat kurumunun virüsün “genetik olarak tasarlanmadığı” görüşünde olduğu belirtilmektedir. Bununla birlikte, laboratuvar sızıntısı senaryosunun göz ardı edilemeyeceği ve salgının kesin kaynağının belirlenemediği vurgulanmaktadır. Bazı istihbarat teşkilatları, virüsün hayvanlardan insanlara bulaştığını savunurken, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) gibi bazı kurumlar ise virüsün Wuhan’daki laboratuvardan sızdığına inanmaya devam etmektedir.

Raporda, tüm ABD istihbarat teşkilatlarının Covid-19’un biyolojik bir silah olarak geliştirilmediği konusunda hemfikir olduğu vurgulanmaktadır. Salgının başlarında virüsün kökenlerinin araştırılmasına müsaade etmeyen Çin, daha sonra Dünya Sağlık Örgütü’nün Wuhan’daki laboratuvarda incelemeler yapmasına izin vermiştir. Çinli yetkililer, virüsün laboratuvardan sızdığı iddialarını reddetmektedir.

Covid-19 nedeniyle bugüne kadar yaklaşık 7 milyon kişinin hayatını kaybettiği resmi rakamlarla bilinmektedir. Covid-19’un kökeni konusundaki tartışmalar ise hâlâ devam etmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.