“Emlakçı, İsteyenlerin Et Pişirmedikleri Sürece Evleri Kiralayabileceklerini Belirtti.”
“ABD’nin New York eyaletinde bulunan bir vegan ev sahibi, kiraya verdiği evlerde et ve balık ürünlerinin pişirilmesini yasakladı. New York Times’ın haberine göre, New York’un Brooklyn bölgesindeki bina sahibi, üst katında yaşadığı apartmanda et kokusundan rahatsız olduğu için bu kuralı uygulamaya karar verdi.
Ev sahibi Michal Arieh Lerer ve binanın diğer sahibi Motti Lerer, yasağın ayrımcılık olmadığını belirtti. İkili, kiracıların binada yaşayanlara uyum sağlaması gerektiğini ve et tüketen kiracılara ayrımcılık yapılmadığını vurguladı. Emlakçı Andrea Kelly, et pişirmedikleri sürece herkesin evleri kiralayabileceğini belirtti ve Lerer’in dışarıdan etli yemek siparişlerini kısıtlamadığını ekledi.

Motti Lerer, ayrıca 2007 yılında binayı satın aldıktan sonra et pişiren kişilere evleri kiralamadıklarını ifade etti. Bu durum, yaş, ırk, cinsiyet, gelir kaynağı gibi 14 özelliğe göre kiracı seçmeyi ayrımcılık nedeniyle yasaklayan New York Eyaleti İnsan Hakları Kanunu’nu ihlal etmiyor.
Bu olağandışı kural, bölge sakinleri tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Emlak ilanının, internet sitesinden kaldırıldığı ve emlakçının ilanlarında et pişirme yasağının artık yer almadığı görüldü.”
GÜNDEM
11 Ocak 2026GÜNDEM
11 Ocak 2026GÜNDEM
11 Ocak 2026GÜNDEM
11 Ocak 2026GÜNDEM
11 Ocak 2026TEKNOLOJİ
11 Ocak 2026GÜNDEM
11 Ocak 2026
1
Fransa’da Polis Tarafından Öldürülen 17 Yaşındaki Genç İçin Polis Memuru Tutuklandı..
821 kez okundu
2
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Görüşerek Rusya Yönetimine Destek Mesajı İletti..
821 kez okundu
3
Titan Denizaltısının Enkazı Çıkarıldı, Dünya Büyük İlgi Gösteriyor..
783 kez okundu
4
Erdoğan’ın İsveç’e PKK Resti Dünya Basınında Yankı Buluyor! Yeşil Işık İçin Tek Şart..
775 kez okundu
5
Rusya’da Petrol Tesisi İHA Saldırısına Uğradı: Yangın Çıktı
722 kez okundu