DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045067-2,54%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“New York’ta Vegan Ev Sahibinden İlginç Kira Şartı: Kiraya Verdiği Evlerde Et Pişirilmesini Yasakladı”
  • Cine5 Haber
  • Dünya
  • “New York’ta Vegan Ev Sahibinden İlginç Kira Şartı: Kiraya Verdiği Evlerde Et Pişirilmesini Yasakladı”
277 okunma

“New York’ta Vegan Ev Sahibinden İlginç Kira Şartı: Kiraya Verdiği Evlerde Et Pişirilmesini Yasakladı”

"New York'un Brooklyn bölgesinde bir vegan ev sahibi, kiraya verdiği evlerde et ve balık ürünlerinin pişirilmesini yasakladı. Ev sahipleri, yasağın ayrımcılık olmadığını ve kiracıların binada yaşayanlara uyum sağlaması gerektiğini ifade etti."

ABONE OL
Haziran 21, 2023 12:03
“New York’ta Vegan Ev Sahibinden İlginç Kira Şartı: Kiraya Verdiği Evlerde Et Pişirilmesini Yasakladı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Emlakçı, İsteyenlerin Et Pişirmedikleri Sürece Evleri Kiralayabileceklerini Belirtti.”

“ABD’nin New York eyaletinde bulunan bir vegan ev sahibi, kiraya verdiği evlerde et ve balık ürünlerinin pişirilmesini yasakladı. New York Times’ın haberine göre, New York’un Brooklyn bölgesindeki bina sahibi, üst katında yaşadığı apartmanda et kokusundan rahatsız olduğu için bu kuralı uygulamaya karar verdi.

Ev sahibi Michal Arieh Lerer ve binanın diğer sahibi Motti Lerer, yasağın ayrımcılık olmadığını belirtti. İkili, kiracıların binada yaşayanlara uyum sağlaması gerektiğini ve et tüketen kiracılara ayrımcılık yapılmadığını vurguladı. Emlakçı Andrea Kelly, et pişirmedikleri sürece herkesin evleri kiralayabileceğini belirtti ve Lerer’in dışarıdan etli yemek siparişlerini kısıtlamadığını ekledi.

Motti Lerer, ayrıca 2007 yılında binayı satın aldıktan sonra et pişiren kişilere evleri kiralamadıklarını ifade etti. Bu durum, yaş, ırk, cinsiyet, gelir kaynağı gibi 14 özelliğe göre kiracı seçmeyi ayrımcılık nedeniyle yasaklayan New York Eyaleti İnsan Hakları Kanunu’nu ihlal etmiyor.

Bu olağandışı kural, bölge sakinleri tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Emlak ilanının, internet sitesinden kaldırıldığı ve emlakçının ilanlarında et pişirme yasağının artık yer almadığı görüldü.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.