DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045067-2,54%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Putin’den Rusya’da İddia Edilen Darbe Girişimine İlk Açıklama..
  • Cine5 Haber
  • Dünya
  • Putin’den Rusya’da İddia Edilen Darbe Girişimine İlk Açıklama..
236 okunma

Putin’den Rusya’da İddia Edilen Darbe Girişimine İlk Açıklama..

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün gece iddia edilen bir darbe girişimine ilk yanıtını verdi. Putin, halka yaptığı açıklamada birliğin önemini vurguladı ve "Hainler şüphesiz ki en ağır şekilde cezalandırılacaktır" dedi. Wagner lideri Prigojin ise Moskova'nın yalanlarla halkı ve devlet başkanını kandırdığını iddia etti.

ABONE OL
Haziran 24, 2023 07:27
Putin’den Rusya’da İddia Edilen Darbe Girişimine İlk Açıklama..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Wagner lideri Prigojin, olası bir askeri darbe girişimini işaret ederken, Rusya lideri Putin halkı birliğe çağırdı ve ‘hainlere’ karşı ciddi uyarılarda bulundu.

Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün gece geç saatlerden itibaren iddia edilen darbe girişimine dair halka hitaben yaptığı açıklamada, ülkedeki birliğin korunması ve halkın güvenliği için askerlerin cephede olduğunu belirtti.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ise, başkentteki terörle mücadele önlemlerinin güçlendirildiğini açıkladı.

Wagner lideri Prigojin ise, Rus ordusunun yönetilemediğini, Rus askerlerinin Ukrayna’dan çekildiğini ve Moskova’nın yalanlarla devlet başkanını ve halkı kandırdığını öne sürdü. Ayrıca, Prigojin Rusya Savunma Bakanlığı’nın kendilerini kandırdığını ve askerlerinin öldürüldüğünü iddia etti.

Prigojin, “Rusya Savunma Bakanlığına taviz vermeye, silahlarımızı teslim etmeye ve ileride ülkemizin ne şekilde korunacağı konusunda çözüm bulmaya hazırdık. Bugün bizim kamplarımıza füzelerle saldırı düzenlediler. Çok sayıda askerimiz öldü” dedi.

Prigojin ayrıca, karşılarına çıkan herkesi tehdit olarak kabul edeceklerini ve bu kişileri ‘anında yok edeceklerini’ belirtti. Prigojin, “Bu bir askeri darbe değil. Bu adalet harekatıdır. Eylemlerimiz orduya engel değil. Rus askerlerinin birçoğu bizi destekliyor. Bize destek mesajları gönderiyor.” ifadelerini kullandı.

Bu iddialara yanıt olarak, Rusya Savunma Bakanlığı, Wagner’in kamplarına dair sosyal medyada yer alan görüntülerin “sahte” ve “provakasyon” olduğunu belirtti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da olayla ilgili bilgi verildiğini ve gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Gelişmeler üzerine Putin, halka seslenerek birlik olma çağrısı yaptı ve “Herhangi bir isyan ülkemizin hayrına olmayacaktır” dedi. Putin, “Ruslar ve kardeşleri çatıştı. Bugün de bizi bölmeye çalıştılar, bugün hainlerle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Putin, “Hayatımızı ülkemizi savunmak için mücadele ediyoruz. İsyan ve kaos oluşturmaya çalışan bu kişiler başarısız olacaktır. Hainler şüphesiz ki en ağır şekilde cezalandırılacaktır” dedi. Gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve gerekli önlemleri alacaklarını da ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.