DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048194-2,43%
İstanbul
16°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Rusya’da Tansiyon Yükseliyor: Wagner Grubu ve Rus Ordusu Arasındaki Gerilim Kıvılcımları Sokağa Taşıdı”
  • Cine5 Haber
  • Dünya
  • “Rusya’da Tansiyon Yükseliyor: Wagner Grubu ve Rus Ordusu Arasındaki Gerilim Kıvılcımları Sokağa Taşıdı”
179 okunma

“Rusya’da Tansiyon Yükseliyor: Wagner Grubu ve Rus Ordusu Arasındaki Gerilim Kıvılcımları Sokağa Taşıdı”

"Wagner Grubu'nun kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'u suçladı. Sonrasında Moskova'da zırhlı araçlar göründü ve bir askeri karargahın kuşatıldığı iddiaları ortaya çıktı."

ABONE OL
Haziran 24, 2023 07:13
“Rusya’da Tansiyon Yükseliyor: Wagner Grubu ve Rus Ordusu Arasındaki Gerilim Kıvılcımları Sokağa Taşıdı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Wagner Grubu’nun Kurucusundan Şaşırtan İddialar”

Rusya’da son dakika haberine göre; Wagner Grubu’nun kurucusu Yevgeny Prigojin, ülke genelinde büyük bir tansiyon yaratmış durumda. Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov’u Wagner askerlerine karşı operasyon düzenlemekle suçladı. Prigojin, bu durum karşısında nasıl bir yanıt vereceklerinin kararını kendilerinin vereceğini belirtti.

“Moskova Sokaklarında Zırhlı Araçlar, Darbe İddiaları Alevleniyor”

Prigojin’in suçlamaları sonrasında Moskova sokaklarına zırhlı araçlar inmeye başladı. Aynı zamanda Rostov’da bir askeri karargahın kuşatıldığı iddiası ortaya atıldı. Prigojin, ayrıca 25.000 Wagner savaşçısının Rus ordusuyla savaşa hazır olduğunu ve bu savaşçılarla birlikte Moskova’ya yürüyeceklerini ifade etti. Bu açıklamalar, ülkede darbe iddialarını alevlendirdi.

“Kremlin ve ABD’den Olaylara İlişkin İlk Tepkiler”

Kremlin ve ABD’den olaylara ilk tepkiler geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in olaylar hakkında bilgilendirildiğini ve gerekli önlemlerin alındığını ifade etti. ABD Başkanı Joe Biden’ın da durumdan haberdar olduğu ve olayları yakından takip ettiği belirtildi.

“Rusya’da Halk Panikte: ‘Evinizden Çıkmayın’ Uyarıları Yapılıyor”

Rusya’da halk arasında panik havası oluştu. Rostov bölgesi valisi, halka evlerinden çıkmamaları ve mümkünse şehir merkezine gitmemeleri yönünde uyarılar yaptı. Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin ise, güvenliği güçlendirmek adına terörle mücadele önlemlerinin devreye sokulduğunu duyurdu.

“Rusya Federal Güvenlik Servisi ve Savunma Bakanlığından Wagner Grubuna Yanıt”

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Prigojin’in çağrısına yanıt olarak soruşturma başlattı. Ayrıca, Rusya Savunma Bakanlığı, Wagner savaşçılarına yönelik bir çağrı yaparak onları yanıltıcı bilgilerden korumaları için uyardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.