Wagner Krizi Belarus’un Araya Girmesiyle Çözüldü
Rusya’nın paralı asker grubu Wagner ile yaşanan kriz, Belarus’un arabuluculuğuyla çözüme kavuştu. Wagner birlikleri Moskova’ya doğru yürüyüşe geçmiş ancak Belarus’un girişimiyle yapılan bir anlaşma sonrası ilerlemeyi durdurmuştu. Wagner lideri Yevgeni Prigojin, savaşçılarının kan dökülmemesi için üslerine döndüğünü belirtti.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan Wagner Açıklaması
Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, paralı asker grubu Wagner’in Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki operasyonlarına devam edeceğini açıkladı. Lavrov, Wagner üyelerinin eğitmen olarak çalıştığını ve bu işin devam edeceğini belirtti. Bu açıklama, Wagner’in akıbetiyle ilgili önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.
Wagner’den Açıklama: Çalışmalarımız Sürüyor
Wagner paralı asker grubunun lideri Yevgeni Prigojin’in ofisi, Rusya’nın geleceği için çalıştıklarını ve normal modda faaliyetlerine devam ettiklerini açıkladı. Prigojin’in anlaşmayı doğrulamadığı ancak iletişim kurulduğunda soruları yanıtlayacağı belirtildi. Wagner ofisi, destekçilere teşekkür ederken, Rusya Federasyonu yasalarına uygun olarak çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.
Kremlin’den Wagner Açıklaması: Savaşı Etkilemeyecek
Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rus paralı asker grubu Wagner’in isyanının Ukrayna’daki işgali etkilemeyeceğini belirtti. Wagner güçlerinin Ukrayna işgalinde rol oynadığı bilinse de tam sayıları ve konumları hakkında kesin bilgi bulunmamaktadır.
GÜNDEM
12 Şubat 2025GÜNDEM
12 Şubat 2025TEKNOLOJİ
12 Şubat 2025GÜNDEM
12 Şubat 2025GÜNDEM
12 Şubat 2025GÜNDEM
12 Şubat 2025GÜNDEM
12 Şubat 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.