DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Rusya’dan Flaş Wagner Kararı! Lavrov Rus Televizyonuna Açıkladı
  • Cine5 Haber
  • Dünya
  • Rusya’dan Flaş Wagner Kararı! Lavrov Rus Televizyonuna Açıkladı
224 okunma

Rusya’dan Flaş Wagner Kararı! Lavrov Rus Televizyonuna Açıkladı

Rusya'nın paralı asker grubu Wagner ile ilgili son gelişmeler Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin'in açıklamaları ve Rusya'nın tutumu krizin seyrini değiştirdi. İşte detaylar...

ABONE OL
Haziran 27, 2023 06:58
Rusya’dan Flaş Wagner Kararı! Lavrov Rus Televizyonuna Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Wagner Krizi Belarus’un Araya Girmesiyle Çözüldü

Rusya’nın paralı asker grubu Wagner ile yaşanan kriz, Belarus’un arabuluculuğuyla çözüme kavuştu. Wagner birlikleri Moskova’ya doğru yürüyüşe geçmiş ancak Belarus’un girişimiyle yapılan bir anlaşma sonrası ilerlemeyi durdurmuştu. Wagner lideri Yevgeni Prigojin, savaşçılarının kan dökülmemesi için üslerine döndüğünü belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan Wagner Açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, paralı asker grubu Wagner’in Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki operasyonlarına devam edeceğini açıkladı. Lavrov, Wagner üyelerinin eğitmen olarak çalıştığını ve bu işin devam edeceğini belirtti. Bu açıklama, Wagner’in akıbetiyle ilgili önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

Wagner’den Açıklama: Çalışmalarımız Sürüyor

Wagner paralı asker grubunun lideri Yevgeni Prigojin’in ofisi, Rusya’nın geleceği için çalıştıklarını ve normal modda faaliyetlerine devam ettiklerini açıkladı. Prigojin’in anlaşmayı doğrulamadığı ancak iletişim kurulduğunda soruları yanıtlayacağı belirtildi. Wagner ofisi, destekçilere teşekkür ederken, Rusya Federasyonu yasalarına uygun olarak çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Kremlin’den Wagner Açıklaması: Savaşı Etkilemeyecek

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rus paralı asker grubu Wagner’in isyanının Ukrayna’daki işgali etkilemeyeceğini belirtti. Wagner güçlerinin Ukrayna işgalinde rol oynadığı bilinse de tam sayıları ve konumları hakkında kesin bilgi bulunmamaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.