DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044605-2,20%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu: Son Günlerdeki Zamlar Ekonomik Soykırımdır
259 okunma

Kılıçdaroğlu: Son Günlerdeki Zamlar Ekonomik Soykırımdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde yaşanan zamları 'ekonomik soykırım' olarak nitelendirdi ve bu durumdan en çok çiftçi, işçi, emekli, memur gibi kesimlerin etkilendiğini belirtti.

ABONE OL
Temmuz 9, 2023 14:22
Kılıçdaroğlu: Son Günlerdeki Zamlar Ekonomik Soykırımdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kılıçdaroğlu’ndan Sert Zam Eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde meydana gelen fiyat artışları hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, durumu ‘ekonomik soykırım’ olarak tanımladı ve sadece bir avuç insanın zamlardan nemalandığını belirtti. Türkiye’nin büyük çoğunluğunun, bir avuç kişi için çalışır hale geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ekonomik soykırımdan en çok çiftçi, işçi, emekli, memur gibi kesimlerin zarar gördüğünü dile getirdi.

“Zamlardan Nemalanan Bir Avuç İnsan Var”

Kılıçdaroğlu, uygulanan ekonomi politikalarının halkın büyük bir kesimini olumsuz etkilediğini belirterek, “Yapılan zamlardan büyük bir kesim, 80 milyon, 85 milyon etkileniyor ama bu yapılan zamlardan nemalanan bir avuç insan var.” ifadelerini kullandı.

“Kaşıklarla Verip, Kepçelerle Alıyorlar”

Zamların toplumun tüm kesimlerine zarar verdiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Çiftçisi, işçisi, emeklisi, memuru… Herkes bundan zarar görüyor. ‘Efendim maaşınıza zam yaptım’ deniyor ama öbür taraftan ekmeğinden tutun suyuna kadar her şeyine zam yapılarak bir elden verdiğini öbür elden, yani kaşıkla verdiğini kepçeyle alıyor.” dedi.

“Halk Yaşayarak Bunu Görecek”

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bir ekonomik soykırımla karşı karşıya olduğunu belirtti ve hükümeti eleştirdi. “Gidecekler bunlar… Götüremez bunlar, gidecekler.” ifadelerini kullanan CHP lideri, halkın yaşayarak durumu anlayacağını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.