DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2052996-1,71%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrası Altın ve Dolar Ne Olur? İşte Uzman Görüşü
  • Cine5 Haber
  • Ekonomi
  • Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrası Altın ve Dolar Ne Olur? İşte Uzman Görüşü
173 okunma

Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrası Altın ve Dolar Ne Olur? İşte Uzman Görüşü

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının altın ve dolar üzerindeki olası etkileri hakkında Piyasa Uzmanı İslam Memiş'in tahminleri ve yatırımcılara uyarıları.

ABONE OL
Haziran 22, 2023 06:16
Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrası Altın ve Dolar Ne Olur? İşte Uzman Görüşü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası Faiz Kararı ve Beklentiler

TCMB, Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek. Merkez Bankası’nın saat 14.00’te yapacağı faiz kararı açıklaması büyük bir merakla bekleniyor. Hem yerli hem de global piyasaların bu karara tepkisi büyük önem taşıyor. Ayrıca, ABD Merkez Bankası (Fed)’nin faizlerle ilgili atacağı adımlar da yakından izleniyor.

Altın ve Döviz Piyasalarındaki Son Durum

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın faiz artırımı mesajları sonrasında ons altın fiyatında sert düşüşler görüldü. Altının gram fiyatı ay içerisinde 1505 TL rekor seviyesini görmesinin ardından 22 Haziran Perşembe günü 1464 TL’ye kadar geriledi. Aynı dönemde, dolar endeksi ve dolar/euro paritesi de önemli hareketlilikler yaşadı.

İslam Memiş’ten Faiz Kararı Sonrası Altın ve Dolar Tahminleri

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, faiz kararı sonrası piyasalarda geçici bir geri çekilme olabileceğine dikkat çekiyor. Memiş, yüksek faiz artırımı beklentisi ve Kurban Bayramı öncesi nakit ihtiyacının TL’yi kısa vadede pozitif ayrıştıracağını belirtiyor. Uzman, altın, gümüş ve dövizde kısa vadeli düşüş beklentisini dile getirirken, bu düşüşlerin geçici olacağına, rehavete kapılmamanın ve alım için bekleyenlerin bu fırsatların kalıcı olmayacağını bilmeleri gerektiğine vurgu yapıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.