DOLAR 32,3879 -0.17%
EURO 34,7913 0.11%
ALTIN 2.434,23-0,17
BITCOIN 2034181-1,61%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

“Ticaret Bakanı Ömer Bolat: İkinci El Araçların Fiyatı, Sıfırının Altında Olacak”
  • Cine5 Haber
  • Ekonomi
  • “Ticaret Bakanı Ömer Bolat: İkinci El Araçların Fiyatı, Sıfırının Altında Olacak”
177 okunma

“Ticaret Bakanı Ömer Bolat: İkinci El Araçların Fiyatı, Sıfırının Altında Olacak”

"Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el otomotiv sektöründe internet üzerinden yapılan satışlarda, kullanılmış araç fiyatlarının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini duyurdu."

ABONE OL
Haziran 21, 2023 12:17
“Ticaret Bakanı Ömer Bolat: İkinci El Araçların Fiyatı, Sıfırının Altında Olacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İkinci El Araç Fiyatlarının Dengelemesinin Temmuz-Ağustos Gibi Olacağını Açıkladı.”

“Türkiye’deki otomotiv sektöründeki fahiş fiyatları düzeltmeye yönelik bir adım daha atılıyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti grup toplantısı öncesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı ve ikinci el araç fiyatlarının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini açıkladı.

Bakan Bolat, bu konuyla ilgili tüm online satış siteleri ile de görüştüklerini belirtti ve “Temmuz-Ağustos gibi fiyatlarda dengelenme göreceğiz.” dedi.

Ticaret Bakanlığı’nın son düzenlemesinde, otomotiv sektöründeki “6 ay ve 6 bin kilometre” kuralı uzatılmış ve kapsamı genişletilmişti. Buna göre, ticari faaliyet olarak değerlendirilen bireysel satışlar da 6 ay 6 bin kilometre sınırına dahil edilmişti. Bu, ikinci el otomotiv sektöründe fahiş fiyatların kontrol altına alınması için yapılan düzenlemeler arasında yer alıyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.