DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2038411-2,30%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Akdeniz ve Güney Ege Bölgeleri İçin ‘Çok Aşırı Tehlike’ Uyarısı: Orman Yangınları Tehdidi
  • Cine5 Haber
  • Gündem
  • Akdeniz ve Güney Ege Bölgeleri İçin ‘Çok Aşırı Tehlike’ Uyarısı: Orman Yangınları Tehdidi
245 okunma

Akdeniz ve Güney Ege Bölgeleri İçin ‘Çok Aşırı Tehlike’ Uyarısı: Orman Yangınları Tehdidi

Hava sıcaklıklarının rekor seviyelere ulaştığı Akdeniz ve Güney Ege bölgeleri, Avrupa Komisyonu Copernicus Orman Yangınları Bilgi Sistemleri Haritası'nda 'çok aşırı tehlike' ve 'aşırı tehlike' olarak işaretlendi. Bu bölgelerde orman yangınlarına karşı teyakkuz çağrısı yapıldı.

ABONE OL
Temmuz 15, 2023 12:43
Akdeniz ve Güney Ege Bölgeleri İçin ‘Çok Aşırı Tehlike’ Uyarısı: Orman Yangınları Tehdidi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akdeniz ve Güney Ege Bölgelerinde Orman Yangınları Tehlikesi

Sıcak hava dalgasının etkisiyle, Akdeniz ve Güney Ege bölgelerinde orman yangınları tehlikesi arttı. Avrupa Komisyonu Copernicus Orman Yangınları Bilgi Sistemleri’nin haritasında, bu bölgeler ‘çok aşırı tehlike’ veya ‘aşırı tehlike’ olarak işaretlendi. Antalya Kent Konseyi Çevre Grubu, bu durumu halka duyurarak teyakkuz çağrısı yaptı.

Akdeniz ve Güney Ege’de Orman Yangınlarına Karşı Teyakkuz

Özellikle Kaş’tan Gazipaşa’ya ve Elmalı’dan Gündoğmuş’a kadar olan bölgelerin orman yangınlarına karşı teyakkuzda olması gerektiğine dikkat çeken Antalya Kent Konseyi Çevre Grubu, vatandaşların ve ilgili kamu kuruluşlarının eşgüdüm içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Akdeniz ve Ege’deki Riskli Bölgelerde Alınması Gereken Önlemler

İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Antalya, Karaman ve Mersin gibi Ege ve Akdeniz sahilleri, ‘çok aşırı’ ve ‘aşırı tehlike’ olarak orman yangınları bakımından en riskli bölgelerden. Bu durum ışığında, alınması gereken önlemler için 11 madde halinde bir çağrı yapıldı. Bu öneriler arasında enerji nakil hatlarının bakımı, ormanlık alanla yaşam alanları arasında tampon bölge oluşturulması, tutuşması kolay kuru otların bulunduğu alanlara araç park edilmemesi ve ormanda ateşli işlem veya kıvılcım çıkarma potansiyeli olan teçhizatla herhangi bir işlem yapılmaması gibi maddeler bulunuyor. Ayrıca, valilik ve belediyelerin hassas bölgelerde uyarıcı anonslar ve cep telefonu mesajları ile vatandaşları bilgilendirmesi, ormanlık alanlardaki madencilik faaliyetlerine ara verilmesi ve olası bir yangın anında nakliye işlemlerine yönelik planlamalar yapılması istendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.