DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045067-2,54%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Erdoğan’dan İsveç Mesajı: Türkiye’nin AB Yolu Açılsın”
  • Cine5 Haber
  • Gündem
  • “Erdoğan’dan İsveç Mesajı: Türkiye’nin AB Yolu Açılsın”
270 okunma

“Erdoğan’dan İsveç Mesajı: Türkiye’nin AB Yolu Açılsın”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi öncesi Türkiye'nin AB süreci ve İsveç'in NATO üyeliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
Temmuz 10, 2023 12:54
“Erdoğan’dan İsveç Mesajı: Türkiye’nin AB Yolu Açılsın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin AB Sürecine Vurgu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde önünün açılmasını talep etti. Erdoğan, “Önce gelin Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde önünü açın, ondan sonra biz de İsveç’in önünü açalım. 50 yıldır AB kapısında bekletilen bir Türkiye var.” ifadelerini kullandı.

NATO ve İsveç Üyeliği

Metin: Erdoğan, Türkiye’nin NATO’nun açık kapı politikasını hep desteklemiş bir ülke olduğunu belirtti ve İsveç’in NATO’ya üyelik sürecinin ilerlemesinin üçlü mutabakatın yerine getirilmesine bağlı olduğunu ifade etti.

Türkiye’ye Yönelik Yaptırımlar

Zirvede, Türkiye’ye yönelik yaptırım ve kısıtlama uygulayan müttefiklere yanlıştan süratle dönme çağrısında bulunacaklarını belirtti Erdoğan.

Asgari Yüzde 2 Savunma Harcaması Taahhüdü

Erdoğan, NATO zirvesinin bir diğer önemli sonucunun asgari yüzde 2 savunma harcaması taahhüdünün yenilenmesi olacağını belirtti.

Karar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde

Erdoğan, İsveç’in NATO’ya üyelik sürecinin ilerlemesinin üçlü mutabakatın yerine getirilmesine bağlı olduğunu, fakat nihai kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.