DOLAR 32,2730 0.07%
EURO 34,8476 0.45%
ALTIN 2.417,301,02
BITCOIN 1998786-0.97085%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

20:16

AKŞAMA KALAN SÜRE

“Titanik Enkazında Yeni Feci Kaza: Kayıp Denizaltıdaki 5 Kişi Hayatını Kaybetti”
  • Cine5 Haber
  • Gündem
  • “Titanik Enkazında Yeni Feci Kaza: Kayıp Denizaltıdaki 5 Kişi Hayatını Kaybetti”
178 okunma

“Titanik Enkazında Yeni Feci Kaza: Kayıp Denizaltıdaki 5 Kişi Hayatını Kaybetti”

"Atlantik Okyanusu'nda geçtiğimiz Pazar günü kaybolan ve Titanik enkazına dalış yapan denizaltının içinde bulunan 5 kişinin öldüğü bildirildi. Denizaltının sahibi olan OceanGate şirketi ve ABD Sahil Güvenliği'nden yapılan açıklamada, kayıp denizaltının enkazının bulunduğu ve içinde bulunanların hayatını kaybettiği belirtildi."

ABONE OL
Haziran 23, 2023 02:23
“Titanik Enkazında Yeni Feci Kaza: Kayıp Denizaltıdaki 5 Kişi Hayatını Kaybetti”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Titanik enkazına dalış yaparken Atlantik Okyanusu’nda kaybolan denizaltıda bulunan 5 kişinin öldüğü açıklandı.”

Büyük bir deniz faciasının üzerinden 111 yıl sonra, Atlantik Okyanusu’nda bir kez daha acı bir haber geldi. Titanik enkazına dalış yapan ve Pazar günü kaybolan denizaltıda bulunan 5 kişi hayatını kaybetti.

Bu acı haberi, denizaltının sahibi olan OceanGate şirketi ve ABD Sahil Güvenliği duyurdu. Denizaltının kaybolduğu sırada, Titanik’in enkazının yakınında bir arama-kurtarma çalışması yürütülüyordu. ABD Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada, bir enkaz alanının bulunduğu ve uzmanların hızla değerlendirmeye başladığı belirtildi.

Kaybolan denizaltının içinde bulunanların; 58 yaşındaki İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding, 77 yaşındaki Fransız kaşif Paul-Henry Nargeolet, OceanGate Expeditions’ın CEO’su ve kurucusu Stockton Rush, 48 yaşındaki Pakistan doğumlu İngiliz işadamı Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Suleman olduğu öğrenildi.

Bu denizaltı, geçen yıl da benzer bir yolculukta yaklaşık iki buçuk saat kaybolmuştu. Muhabir David Pogue, denizaltının su altında hareketine rehberlik eden gemiyle iletişimini kaybettiğini belirtti.

Titanik’in enkazı, Atlantik Okyanusu’nun dibinde, Kanada’nın Newfoundland kıyılarının yaklaşık 600 kilometre açığında ve 3 bin 800 metre derinlikte bulunuyor. 1912 yılında buzdağına çarparak batan ve 2 bin 200 yolcu ve mürettebatın en az bin 500’ünün hayatını kaybettiği Titanik, tarihin en büyük deniz felaketlerinden biridir. Titanik’in enkazı 1985’te keşfedilmiş ve o zamandan beri kapsamlı şekilde araştırılmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.