DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20712841,07%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yakıt Fiyatlarındaki Yeni Değişiklikler Motorine 1 Lira 39 Kuruş Zam Geliyor!
  • Cine5 Haber
  • Gündem
  • Yakıt Fiyatlarındaki Yeni Değişiklikler Motorine 1 Lira 39 Kuruş Zam Geliyor!
109 okunma

Yakıt Fiyatlarındaki Yeni Değişiklikler Motorine 1 Lira 39 Kuruş Zam Geliyor!

Rusya-Ukrayna Savaşı Petrol Piyasalarını Etkiliyor.. Rusya ve Ukrayna arasındaki devam eden çatışma, küresel enerji piyasalarında belirsizliklere neden oluyor. Bu belirsizlikler petrol fiyatlarında dalgalanmalara yol açarak Türkiye'deki yakıt fiyatlarını da etkiliyor.

ABONE OL
Haziran 19, 2023 06:11
Yakıt Fiyatlarındaki Yeni Değişiklikler Motorine 1 Lira 39 Kuruş Zam Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

20 Haziran Salı Gününden İtibaren Motorine Zam Geliyor
Son gelişmelere bağlı olarak 20 Haziran Salı gününden itibaren motorinin litre fiyatında beklenen bir artış var. Bu artış, litre başına 1 lira 39 kuruşluk bir zam olarak karşımıza çıkacak. Yani, bu tarihten itibaren İstanbul’daki motorin fiyatı 23 lira 57 kuruşa, Ankara’daki motorin fiyatı ise 23 lira 99 kuruşa yükselecek.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?
Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatları ve döviz kurundaki değişiklikler baz alınarak hesaplanıyor. Dağıtım firmaları tarafından belirlenen bu fiyatlar, rekabet ve serbest piyasa koşulları nedeniyle şehirlere ve şirketlere göre ufak değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS Fiyat Değişimlerini Duyurmama Kararı Aldı
Akaryakıt fiyat değişimlerini duyuran tek sendika olan Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), hakkında yapılan suç duyurusunun ardından bir karar aldı. Sendika, dava süreci sonlanana kadar akaryakıt fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını duyurdu. Bu durum, yakıt fiyatlarını yakından takip eden vatandaşlar için bir belirsizlik oluşturuyor.


Yine de, vatandaşlar petrol piyasalarındaki ve döviz kurlarındaki değişiklikleri takip ederek akaryakıt fiyatları hakkında genel bir fikir edinebilirler. Bu, özellikle EPGİS’in fiyat değişimlerini duyurmama kararının ardından daha önemli hale gelmiştir. Yakın zamanda beklenen motorin zammı ve gelecekte olabilecek diğer değişiklikler konusunda bilgi sahibi olmak için bu dinamikleri izlemek yararlı olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.