DOLAR 32,2872 -0.17%
EURO 34,8052 -0.07%
ALTIN 2.407,030,58
BITCOIN 20686680.32633%
İstanbul
14°

AÇIK

16:58

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Arabalarda Dijital Devrim Bir Tuş İle Motor Gücü Değişebilecek!
51 okunma

Arabalarda Dijital Devrim Bir Tuş İle Motor Gücü Değişebilecek!

ABONE OL
Nisan 26, 2024 07:07
Arabalarda Dijital Devrim Bir Tuş İle Motor Gücü Değişebilecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Araba kullanma şeklimiz değişiyor! Yakın gelecekte, sürücüler tek bir tuşa basarak araçlarının motor gücünü artırma veya azaltma imkanına sahip olacaklar. Bu devrim niteliğindeki gelişme, yazılım tabanlı araçlar (SDV) ve yapay zekalı araçlar (AIV) sayesinde mümkün olacak.

Avrupa Birliği’ne yakın EU Reporter yayın organı tarafından ele alınan, dünyanın en büyük yükselen teknoloji sektörü araştırma firmalarından biri olan İngiltere merkezli IDTechEx’in son raporuna göre, bu değişim 2034 yılına kadar gerçekleşecek. Rapor, 2034 yılında araç sektörünün %20’sinin SDV ve AIV’lerden oluşacağını öngörüyor.

Raporda ayrıca şu bilgiler yer alıyor

Dünya genelinde araçlarda ulaşım, yolcu güvenliği, konfor ve pratiklik gibi birçok noktada otonom ve güncellenebilir teknolojilerin geliştiği belirtiliyor.
Sektörün 2034 yılında 700 milyar dolar değerine ulaşması bekleniyor.
Elon Musk’ın sahip olduğu Tesla’nın elektrikli araçlarındaki iç internet bağlantı hizmetlerinden milyarlarca dolar kazandığı ifade ediliyor.
Bu gelişme, otomotiv sektöründe yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor. Araçlar, sadece ulaşım aracı olmanın ötesine geçerek, akıllı asistanlar ve veri merkezleri haline dönüşecek. Bu değişim, sürücülere daha konforlu, güvenli ve pratik bir sürüş deneyimi sunarken, aynı zamanda çevre kirliliğini de azaltmaya katkıda bulunacak.

Dijital devrimin önümüzdeki yıllarda nasıl bir hızla ilerleyeceğini ve otomobilleri nasıl etkileyeceğini hep birlikte göreceğiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.