DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20669120,88%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

“Bakan Işıkhan’dan Memur ve Emekli Maaşı Düzenlemesi: Herkesi Memnun Edecek Sonuca Ulaşmayı Hedefliyoruz”
  • Cine5 Haber
  • Ekonomi
  • “Bakan Işıkhan’dan Memur ve Emekli Maaşı Düzenlemesi: Herkesi Memnun Edecek Sonuca Ulaşmayı Hedefliyoruz”
162 okunma

“Bakan Işıkhan’dan Memur ve Emekli Maaşı Düzenlemesi: Herkesi Memnun Edecek Sonuca Ulaşmayı Hedefliyoruz”

Memur ve emekli maaşlarına ilişkin düzenlemeler hakkında konuşan Işıkhan, "Çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bürokratlarımız çalışıyor." şeklinde açıklama yaptı ve düzenlemenin temmuzda Meclis'ten geçeceğini belirtti. Bu düzenlemeye göre, en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak.

ABONE OL
Haziran 21, 2023 21:05
“Bakan Işıkhan’dan Memur ve Emekli Maaşı Düzenlemesi: Herkesi Memnun Edecek Sonuca Ulaşmayı Hedefliyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Memur ve Emekli Maaşlarına Yönelik Düzenlemeler Hakkında Açıklama Yaptı”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli maaşlarına yönelik önemli bir açıklamada bulundu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile işbirliği halinde çalışmalara devam ettiklerini belirten Bakan Işıkhan, “Hedefimiz tüm paydaşları memnun edecek bir sonuca ulaşmak.” ifadelerini kullandı.

Memur ve emekli maaşlarına ilişkin düzenlemeler hakkında konuşan Işıkhan, “Çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bürokratlarımız çalışıyor.” şeklinde açıklama yaptı ve düzenlemenin temmuzda Meclis’ten geçeceğini belirtti. Bu düzenlemeye göre, en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak.

Temmuz ayında memur ve memur emeklileri, sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkına hak kazanacaklar. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 6 aylık enflasyon kadar zam alacaklar. Ancak, verilecek refah payıyla zam oranı yükselebilir. 5 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından, memur ve emeklilerin zam oranı netleşecek.

Yılın ikinci yarısında asgari ücret, yüzde 34 artışla 11 bin 402 liraya yükseltildi. Bu gelişme, memur ve emekli maaşlarına yapılacak düzenlemeler hakkındaki beklentileri artırdı. Bakan Işıkhan’ın açıklamaları ise bu beklentileri karşılayacak nitelikte oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.