DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21678680.58646%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ticaret Bakanlığı Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Yapanlara Ceza Yağdırdı !
  • Cine5 Haber
  • Ekonomi
  • Ticaret Bakanlığı Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Yapanlara Ceza Yağdırdı !
73 okunma

Ticaret Bakanlığı Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Yapanlara Ceza Yağdırdı !

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 07:07
Ticaret Bakanlığı Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Yapanlara Ceza Yağdırdı !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında ise başta marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fahiş fiyat artışları olmak üzere; otomotiv sektöründeki stokçuluk eylemleri, hazır beton ve çimento sektöründeki fahiş fiyat artışları ve ekmek fiyat tarifelerine aykırı satışlar kurul gündemine alınarak incelendi.

Böylece, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı olarak, piyasalarda fiyatlama davranışlarını bozarak tüketicileri olumsuz etkileyen eylemler karşısında gerekli idari tedbirleri uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz.”

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yaptığı açıklamada, son zamanlarda bazı ürünlerde haksız fiyat artışları ve stokçuluk yapıldığına dair bakanlığa çok sayıda şikayet ulaştığını söyledi. Muş, bu tür durumlara karşı Bakanlık tarafından sıkı denetimlerin yapılacağını ve tespit edilen işletmelere ağır yaptırımlar uygulanacağını vurguladı.

Muş, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere uygulanacak yaptırımları şöyle sıraladı

Para cezası: Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere 100 bin TL’den 1 milyon TL’ye kadar para cezası kesilecek.

Ticaret faaliyetinin durdurulması: Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelerin ticaret faaliyeti 1 aydan 3 aya kadar durdurulabilecek.

Lisans iptali: Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelerin lisansı iptal edilebilecek.

Kaçak mal ele geçirilmesi: Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelerde bulunan kaçak mallar ele geçirilecek.

Ticaret Bakanı Muş, vatandaşları da fahiş fiyat artışı ve stokçulukla ilgili şikayetlerini Alo 175 Ticaret Hattı’na bildirmeye çağırdı. Muş, gelen tüm şikayetlerin titizlikle inceleneceğini ve gereken işlemlerin yapılacağını kaydetti.

Son günlerde artan fahiş fiyat artışı ve stokçuluk olayları kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu. Ticaret Bakanlığı’nın bu konudaki kararlılığı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bakanlık tarafından yapılacak sıkı denetimlerin ve uygulanacak ağır yaptırımların, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk olaylarının önüne geçilmesinde etkili olması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP