DOLAR 32,3961 -0.02%
EURO 34,6833 -0.02%
ALTIN 2.385,210,23
BITCOIN 1958355-5,56%
İstanbul
14°

KAPALI

04:18

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altın Fiyatları 18 Nisan’da Yükselişte!
31 okunma

Altın Fiyatları 18 Nisan’da Yükselişte!

ABONE OL
Nisan 18, 2024 07:13
Altın Fiyatları 18 Nisan’da Yükselişte!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yükseliş, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimine gideceğine dair spekülasyonlar ve jeopolitik belirsizliklerin artmasıyla gerçekleşti.

Gram Altın Fiyatı:

Gram altın fiyatları da bu yükselişten nasibini alarak 2.481 TL’ye kadar çıktı. Çeyrek altın 4.057 TL, Cumhuriyet altını ise 16.178 TL’den işlem görüyor.

Yükselişin Sebepleri:

FED’in Faiz İndirimi: Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyonu kontrol altına almak için faizleri indireceğine dair umutlara kapıldı. Bu durum, yatırımcıların altına olan ilgisini artırdı.
Jeopolitik Belirsizlikler: Ukrayna’daki savaş ve küresel ekonomik belirsizlikler yatırımcıların riskten kaçınma eğilimini artırdı. Bu durum, altının güvenli liman olarak algılanmasına ve fiyatlarının yükselmesine neden oldu.
Dolar Kurundaki Değişim: Dolar kurundaki yükselme de altın fiyatlarının artmasına katkıda bulundu.
Uzman Görüşleri:

Uzmanlar, altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde de yükselmeye devam edebileceğini öngörüyor.

Kayseri Altın Borsası Başkanı Mehmet Şahin: “FED’in faiz indirimine gitmesi ve jeopolitik belirsizlikler altın fiyatlarını yukarı taşıyabilir. Gram altının 2.500 TL’yi aşması muhtemel.” dedi.
İstanbul Altın Borsası Başkanı Ayhan Bayan: “Altın, enflasyona karşı korunma aracı olarak öne çıkıyor. Yatırımcılar altın almaya devam edebilir.” diye konuştu.

Altın fiyatları, küresel piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak dalgalanmaya devam edecektir. Yatırımcılar, altın yatırımı yapmadan önce detaylı araştırma yapmalı ve riskleri göz önünde bulundurmalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.