DOLAR 32,4745 0.28%
EURO 34,6841 0.24%
ALTIN 2.394,860,63
BITCOIN 1875505-5,34%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Endonezya’da Yanardağı Patladı Binlerce Kişi Tahliye Ediliyor
  • Cine5 Haber
  • Dünya
  • Endonezya’da Yanardağı Patladı Binlerce Kişi Tahliye Ediliyor
35 okunma

Endonezya’da Yanardağı Patladı Binlerce Kişi Tahliye Ediliyor

ABONE OL
Nisan 18, 2024 07:11
Endonezya’da Yanardağı Patladı Binlerce Kişi Tahliye Ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Endonezya’nın kuzeyinde bulunan Ruang Yanardağı patladı. Patlama nedeniyle bölgede yaşayan 11 binden fazla kişinin tahliye edilmesine karar verildi.

Endonezya Volkanoloji ve Jeolojik Afet Azaltma Merkezi (PVMBG) tarafından yapılan açıklamada, Ruang Yanardağı’nın 17 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 17:30 civarında patladığı ve kül ve lav püskürttüğü belirtildi. Yanardağın patlama seviyesinin en yüksek ikinci seviyeye çıkarıldığı ve bölgede tehlike arz ettiği ifade edildi.

Yetkililer, patlama nedeniyle bölgede yaşayan 11 binden fazla kişinin tahliye edilmesine karar verdiğini açıkladı. Tahliye edilen kişiler, bölgedeki geçici barınma merkezlerine yerleştirildi.

Ruang Yanardağı, Endonezya’nın en aktif yanardağlarından biridir. Yanardağ, son olarak 2021 yılında patlamış ve yüzlerce kişi tahliye edilmişti.

Endonezya, Pasifik Ateş Çemberi üzerinde yer alan ve sık sık volkanik patlamalar yaşayan bir ülkedir. Ülkede 140’tan fazla aktif yanardağ bulunmaktadır.
Endonezya Ulusal Afet Merkezi (BPBD) Sözcüsü Abdul Muhari, yaptığı açıklamada patlamanın ardından yayılan küllerin çevrede iletişim ağlarının zarar görmesine sebep olduğunu kaydetti.

Endonezya Volkanoloji ve Jeolojik Afet Merkezi ise son 24 saatte en az 5 büyük patlama meydana geldiğini açıkladı.

Endonezyalı yetkililer, volkan uyarısını da en yüksek seviye olan 5’e çıkardı.

Tsunami uyarısı yapan yetkililer, bölge sakinlerine ve turistlere dikkatli olmaları, yanardağın çevresindeki 6 kilometrelik alana girmekten kaçınmaları tavsiyesinde bulundu.

Volkanik patlamalar can ve mal kaybına neden olabilmektedir. Bu nedenle, yetkililer volkanik patlama riski olan bölgede yaşayan insanlara tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.