DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20303074,83%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Irak’a Tarihi Ziyaret!
  • Cine5 Haber
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Irak’a Tarihi Ziyaret!
26 okunma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Irak’a Tarihi Ziyaret!

ABONE OL
Nisan 22, 2024 06:49
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Irak’a Tarihi Ziyaret!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün büyük bir heyetle önce Bağdat’ı, ardından Erbil’i ziyaret edecek. Bu ziyaret, Ankara-Bağdat ilişkilerini yeni bir düzeye taşıması açısından tarihi bir nitelik taşıyor. Ziyaret sırasında ikili ilişkilerin stratejik bir çerçeveye oturtulmasını amaçlayan kapsamlı bir anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

Ayrıca, terörle mücadele, su yönetimi ve Kalkınma Yolu projesiyle ilgili işbirliği adımları da açıklanacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, imzalanacak anlaşmaların 20’den fazla olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat’ta önce Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ve ardından Başbakan Muhammed al Sudani ile görüşecek.

Bu ziyaret, 12 yıl aradan sonra gerçekleşiyor ve Türkiye-Irak ilişkilerinde yeni bir dönemi başlatacağı düşünülüyor. Stratejik Çerçeve Anlaşması’nın yanı sıra ulaştırma, sağlık, bilim, tarım, su, enerji gibi birçok alanda işbirliği için somut adımları içeren anlaşmaların imzalanması bekleniyor.

Ayrıca, Türkiye ve Irak silahlı kuvvetlerinin Ortak Harekat Merkezi kurarak PKK’nın Irak topraklarındaki faaliyetlerini sonlandırması da ele alınacak . Erdoğan’ın Erbil’de yapacağı temaslarda ise güvenlik, ekonomi, ticaret ve enerji işbirliği konuları ele alınacak. Bu kapsamda 2023 Mart ayından bu yana kapalı olan Kerkük-Yumurtalık boru hattının yeniden çalışmaya başlaması da gündemde olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.