DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044605-2,20%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Emekli Bayram İkramiyesi Ödemeleri Tarih ve Detaylar Belli Oldu
93 okunma

Emekli Bayram İkramiyesi Ödemeleri Tarih ve Detaylar Belli Oldu

ABONE OL
Mart 17, 2024 14:47
Emekli Bayram İkramiyesi Ödemeleri Tarih ve Detaylar Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan Bayramı’na artık çok az bir süre kaldı ve emekli vatandaşlarımızın en çok merak ettiği konulardan biri olan bayram ikramiyesi ödeme tarihleri netleşti. Bu yıl, SSK, Bağ-Kur ve EYT emeklileri arasında heyecanla beklenen bayram ikramiyesine ilişkin detaylar ve ödeme tarihleri açıklandı. İşte, 2024 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi hakkında önemli bilgiler

  1. Artış Haberi Emekli İkramiyelerine Yüzde 50 Oranında Zam

Geçtiğimiz yıllarda 2 bin lira olarak ödenen emekli bayram ikramiyesi, bu yıl %50 oranında artış göstererek 3 bin liraya yükseltildi. Bu artış, emekliler arasında memnuniyetle karşılandı ve bayramın daha mutlu geçmesini sağlayacak.

  1. Ödeme Tarihleri Açıklandı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Duyuru

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde yaptığı önemli açıklamada, emekli bayram ikramiyesinin ödeme tarihlerini duyurdu. Buna göre, emeklilerin Ramazan ikramiyeleri 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında hesaplarına yatırılacak. Bu açıklama, emekli vatandaşlarımız arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı.

  1. Dul ve Yetim Aylığı Alanlara İkramiye Ödemesi Detayları

Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri dosya bazında gerçekleştiriliyor ve her dosya başına 3 bin lira ikramiye ödenecek. Ancak, ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul veya yetim aylığı alanlara yönelik ödemeler farklılık gösterecek. Örneğin, dul aylığı alan bir eşe %50 oranında, kızına %25 oranında ikramiye ödenecek. Ayrıca, herhangi bir işte çalışmayan ve gelir veya aylık almayanlar eşinin aylığının %75’ini aldıkları için 2000 lira ikramiye alacaklar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.