DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046686-2,61%
İstanbul
16°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“İzmir’de Orman Yangını Alarmı: Aliağa ve Menderes’te Yangınlar Başladı”
  • Cine5 Haber
  • Gündem
  • “İzmir’de Orman Yangını Alarmı: Aliağa ve Menderes’te Yangınlar Başladı”
264 okunma

“İzmir’de Orman Yangını Alarmı: Aliağa ve Menderes’te Yangınlar Başladı”

İzmir'in Aliağa ve Menderes ilçelerinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor. Aliağa'da vatandaşlar tahliye ediliyor.

ABONE OL
Temmuz 10, 2023 12:53
“İzmir’de Orman Yangını Alarmı: Aliağa ve Menderes’te Yangınlar Başladı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İki İlçede Birden Orman Yangını

İzmir’in Aliağa ve Menderes ilçelerinde çıkan orman yangınları, hem vatandaşları hem de yetkilileri harekete geçirdi. Aliağa’da başlayan yangın sonrasında Menderes’te de alevler görüldü.

Yangınla Mücadele Devam Ediyor

Aliağa ve Menderes’teki yangınları söndürme çalışmalarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 6 helikopter ve 4 uçak, 18 arazöz, 5 dozer ve 4 su ikmal aracıyla alevlere müdahale sürüyor.

Aliağa’da Tahliyeler Başladı

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, yangın dolayısıyla bölgedeki vatandaşların karadan ve denizden tahliye edildiğini belirtti.

İki Yazlık Ev Kül Oldu

Kaymakam Güney, yangın sonucu şu ana kadar 2 yazlık evin yanarak kül olduğunu ifade etti. Güney, vatandaşların tahliye ile ilgili talimatlara uymalarının önemini vurguladı.

Yangının Sebebi Henüz Belirsiz

Yangının çıkış sebebinin henüz belli olmadığı belirtildi. Güney, rüzgarın etkisiyle yangının hızla yayıldığını ve tüm ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalıştığını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.