DOLAR 32,3382 -0.12%
EURO 34,8605 0.07%
ALTIN 2.389,32-0,30
BITCOIN 20337416,71%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kredi Notu ve Enflasyon Bakan Şimşek’in Açıklamaları
31 okunma

Kredi Notu ve Enflasyon Bakan Şimşek’in Açıklamaları

ABONE OL
Nisan 23, 2024 07:43
Kredi Notu ve Enflasyon Bakan Şimşek’in Açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ekonomik istikrarını korumak için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Enflasyonla mücadele ve kredi büyümesini dengeleme konusunda yapılan açıklamalar, finans çevrelerinde büyük ilgi gördü.

Kredi Büyümesi ve Enflasyon Hedefi
Bakan Şimşek, kredi kartı, konut kredileri ve taşıt kredilerini hem fiyat hem de miktar olarak sınırlayacaklarını belirtti. Özellikle kredi kartı üzerinden sağlanan kredi hacminin enflasyonun iki katından fazla arttığını vurguladı. Bu durumun enflasyonu ve cari açığı kontrol altına almayı zorlaştırdığını ifade etti.

Miktarsal Sıkılaştırma ve Kur Korumalı Mevduat
Bakan Şimşek, enflasyonla mücadelede miktarsal sıkılaştırma konseptini uyguladıklarını söyledi. Ayrıca, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarına karşılık getirilmesinin bu adımlardan biri olduğunu belirtti. Miktarsal sıkılaştırma, merkez bankalarının enflasyonla mücadelede kullandığı daraltıcı para politikası araçlarından biridir.

Taşıt Kredileri ve Konut Alımları
Bakan Şimşek, taşıt kredilerini de sınırlayacaklarını açıkladı. İkinci ve üçüncü konut ya da yazlık alımları ise krediyle desteklenmeyecek. İlk kez konut alacaklara sağlanan kredi imkanlarıyla ilgili değişiklik yapılmayacak.

Döviz Kuru ve Enflasyon
Bakan Şimşek, Dolar/TL kurunun serbest bırakılmasının ardından enflasyonun yükseldiğini ifade etti. Ancak kur hedeflerinin olmadığını ve önümüzdeki yılın farklı perspektiflerle değerlendirileceğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.