DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2043377-2,15%
İstanbul
16°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Tarihi buluşma !!  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  Alper Gezeravcı bir araya geldi 
  • Cine5 Haber
  • Gündem
  • Tarihi buluşma !! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Alper Gezeravcı bir araya geldi 
144 okunma

Tarihi buluşma !! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Alper Gezeravcı bir araya geldi 

ABONE OL
Şubat 12, 2024 17:23
Tarihi buluşma !!  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  Alper Gezeravcı bir araya geldi 
1

BEĞENDİM

ABONE OL

12 Şubat 2024 tarihinde, Türkiye’nin ilk astronotu Alper GezeravcıUluslararası Uzay İstasyonu’ndan başarıyla dönerek ülkemize geri döndü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alper Gezeravcı’yı kabul etti ve bu önemli anı paylaştı. Gezeravcı, Esenboğa Havalimanı’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve yanındaki 13 çocukla birlikte karşılandı. Bu tarihi anın ardından Gezeravcı ve Bakan Kacır, basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kacır, “Fırlatma roketleri geliştirmeye devam edip 2030’a kadar uzay limanı kuracağız. İnsansız sistemlerle gerçekleştireceğimiz bu program zorlu uzay koşullarında kullanma ve ticarileştirme olanağı sunacak. Ay programını da gerçekleştireceğiz” dedi. Alper Gezeravcı ise Başkan Erdoğan’a teşekkür ederek, “Geleceğe yönelik kutlu yürüyüşümüz hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonraki süreçte devletimin emrindeyim” ifadelerini kullandı.

Bu tarihi an, Türkiye’nin bilimsel araştırmaları gerçekleştirme çabası ve kapasitesi açısından önemli bir başlangıç oldu. Astronotumuz, uzay istasyonundan Türkiye’ye 7 görüntülü video ve 2 telsiz bağlantısı gerçekleştirerek bizleri kapsamlıca bilgilendirdi. Ayrıca, Türk gençlerine ve Türk çocuklarına sunduğu mesaj ve özgüven de büyük bir etki yarattı. Evlerde, okullarda ve iş yerlerinde uzay bilim misyonumuz konuşuldu ve bu misyon, bilim toplumu olma istikametinde yeni bir başlangıç oldu .

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın bu başarısı, ülkemizin uzay alanındaki ilerlemesine ve gelecekteki keşiflere olan katkısını yüceltiyor

Milli Uzay Programı’ndaki çalışmaların ardından, deney çıktıları dikkatle değerlendirilecek ve gerekli destek sunulacaktır. Alper Gezeravcı’nın başarılı görevi, Türkiye’nin uzay alanındaki ilerlemesine katkı sağlamış ve geleceğe umutla bakmamızı sağlamıştır

Türkiye’nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda geçirdiği 18 gün boyunca yanında bulunan Türk bayrağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim etti. Erdoğan da Gezeravcı’ya saat hediye etti.

Twitter'da Paylaş
Facebook'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.