DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20298454,93%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ticaret Bakanlığı “Fahiş Fiyatla Mücadele Yasası” İçin Çalışmalara Başladı.
  • Cine5 Haber
  • Gündem
  • Ticaret Bakanlığı “Fahiş Fiyatla Mücadele Yasası” İçin Çalışmalara Başladı.
32 okunma

Ticaret Bakanlığı “Fahiş Fiyatla Mücadele Yasası” İçin Çalışmalara Başladı.

ABONE OL
Nisan 22, 2024 06:36
Ticaret Bakanlığı “Fahiş Fiyatla Mücadele Yasası” İçin Çalışmalara Başladı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

23 Nisan Salı günü TBMM’de özel oturum gerçekleştirilecek ve bu oturumda önemli yasa teklifleri görüşülecek. Gözler ise ticaret kanununda yapılacak düzenlemelere çevrilmiş durumda. Fahiş fiyatla mücadeleye yönelik adımlara bir yenisi daha eklenecek ve bu kapsamda Ticaret Bakanlığı “Fahiş Fiyatla Mücadele Yasası” için çalışmalara başladı.

Yeni düzenlemeyle Türkiye genelindeki fahiş fiyat cezalarının tamamı artırılacak. Bu artış oranları ise henüz netleşmedi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, son zamanlarda bazı ürünlerde fiyat artışlarında orantısızlık gözlemlendi. Bu durumun haksız kazanç elde etmeye yönelik olduğunu savunan Bakanlık, bu tür durumlara karşı caydırıcı cezalar getirmeyi amaçlıyor.

Fahiş fiyatla mücadele kapsamında daha önce de bazı adımlar atılmıştı. Bu adımlar arasında, elektronik ortamda fiyat denetimlerinin sıkılaştırılması ve fahiş fiyat uygulayan firmalara idari para cezaları kesilmesi yer alıyor.

TBMM’de görüşülecek yasa teklifi ile fahiş fiyat cezalarının ne kadar artacağı ve bu durumun ne gibi sonuçlar doğuracağı önümüzdeki günlerde daha netlik kazanacak.

Düzenlemenin detayları henüz netleşmese de, bazı önemli değişiklikler şunlar olabilir

Fahiş fiyat cezası üst sınırı: Mevcut durumda 17 milyon 500 liraya kadar olan fahiş fiyat cezaları, yeni düzenlemeyle daha da artırılabilir.
Tekrarlanan fahiş fiyata daha yüksek ceza: Fahiş fiyat uygulamasında ısrar eden işletmelere, tekrarlanan fahiş fiyata daha yüksek ceza uygulanabilir.
Fiyat denetimleri: Fahiş fiyat uygulamalarının önüne geçmek için fiyat denetimleri sıkılaştırılabilir.
Tüketici haklarının korunması: Tüketicilerin fahiş fiyatlara karşı korunması için yeni düzenlemeler getirilebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.