DOLAR 32,2481 0.13%
EURO 35,3482 0.18%
ALTIN 2.523,780,94
BITCOIN 2150550-0.69364%
İstanbul
18°

KAPALI

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Antalya Merkezli Suç Örgütü “Ayazlar” Çökertildi: 9 Gözaltı
  • Cine5 Haber
  • Gündem
  • Antalya Merkezli Suç Örgütü “Ayazlar” Çökertildi: 9 Gözaltı
58 okunma

Antalya Merkezli Suç Örgütü “Ayazlar” Çökertildi: 9 Gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Antalya merkezli gerçekleştirilen operasyonlarla "Ayazlar" adlı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar neticesinde 9 şüpheli gözaltına alındı. Suç örgütü üyelerinin tefecilik, nitelikli yağma, silahlı saldırı ve uyuşturucu ticareti gibi suçlardan sorumlu oldukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da aralarında bulunduğu şüphelilerin yanı sıra ruhsatsız silahlar, uyuşturucu madde ve senetler ele geçirildi.

ABONE OL
Mayıs 9, 2024 08:34
Antalya Merkezli Suç Örgütü “Ayazlar” Çökertildi: 9 Gözaltı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Merkezli “Ayazlar” Suç Örgütü Çökertildi: 9 Gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, Antalya merkezli düzenlenen operasyonlarla “Ayazlar” adı verilen organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar neticesinde 9 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı çalışmalar sonucunda Antalya ve Çanakkale’de 11 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Operasyonlar sırasında ele geçirilen bilgilere göre, “Ayazlar” suç örgütü üyeleri tefecilik, silahlı yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, mala zarar verme ve kanuna muhalefet gibi suçlardan sorumlu tutuluyor.

Suç örgütü üyelerinin, bölgedeki işletmelerden zorla para talep ettikleri, para verme konusunda direnen işletmelere silahlı saldırılar gerçekleştirdikleri ve ekonomik olarak güçlü vatandaşları hileyle kandırarak maddi zarara uğrattıkları belirlendi. Ayrıca, suç örgütü üyelerinin, mağdurları sindirmek amacıyla baskı ve şiddet uyguladıkları ve bölgede uyuşturucu ticareti yaparak haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Operasyonlar sırasında elebaşının da aralarında bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve çok sayıda senet ile Türk Lirası ele geçirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP