DOLAR 32,3839 -0.12%
EURO 34,6926 -0.34%
ALTIN 2.399,44-1,45
BITCOIN 1981431-2,08%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Asgari Ücrete Ara Zam Yok! Bakan Işıkhan’dan Açıklama Geldi
31 okunma

Asgari Ücrete Ara Zam Yok! Bakan Işıkhan’dan Açıklama Geldi

ABONE OL
Nisan 17, 2024 11:22
Asgari Ücrete Ara Zam Yok! Bakan Işıkhan’dan Açıklama Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

17 Nisan 2024 – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emeklilere temmuz ayında ara zam yapılmayacağını açıkladı. Bakan Işıkhan, “Asgari ücret ve emekliye temmuz ayında ara zam gündemde yok. Baştan nasıl konuşulduysa öyle olacak” dedi.

Işıkhan’ın açıklaması, son günlerde gündemde olan asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına dair spekülasyonları da sonlandırmış oldu.

Asgari Ücret Ne Kadar?

2024 yılı Ocak ayında yapılan son artışla birlikte net asgari ücret 10.008 TL olarak belirlenmişti. Bu rakam brüt asgari ücrete tekabül etmekte olup, işveren payı ile birlikte toplam maliyet 17.787 TL’ye yükselmektedir.

Peki, Neden Ara Zam Yapılmıyor?

Bakan Işıkhan, ara zam yapılmamasının gerekçesini enflasyondaki düşüş ve asgari ücretin yılbaşında yapılan zam oranına bağladı. Işıkhan, “Enflasyon düşüşte. Asgari ücretin yılbaşında yapılan zam oranı da yüksekti. Bu nedenle ara zam gündemde yok” dedi.

Emeklilere de Ara Zam Yok

Asgari ücrete ara zam yapılmayacağı gibi, emeklilere de temmuz ayında ara zam yapılmayacak. Işıkhan, emekli maaşlarının Temmuz ayında enflasyon farkıyla artacağını hatırlattı.

Tepkiler Nasıl?

Asgari ücrete ara zam yapılmayacağına dair Bakan Işıkhan’ın açıklaması, bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandı. Asgari ücretin enflasyon karşısında eridiğini ve ara zam yapılmasının şart olduğunu savunanlar oldu.

Asgari ücrete ve emeklilere temmuz ayında ara zam yapılmayacak. Bu durum, asgari ücretli ve emeklilerin alım gücünde bir düşüşe neden olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.