DOLAR 32,2195 -0.38%
EURO 34,8033 -0.05%
ALTIN 2.412,560,81
BITCOIN 2042943-0.95102%
İstanbul
17°

AÇIK

04:07

SABAHA KALAN SÜRE

Ticaret Bakanlığı Tavuk İhracatına Yasak Getiriyor
70 okunma

Ticaret Bakanlığı Tavuk İhracatına Yasak Getiriyor

ABONE OL
Nisan 26, 2024 11:29
Ticaret Bakanlığı Tavuk İhracatına Yasak Getiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ihracat yasağının iç pazarda tavuk fiyatlarının düşmesini ve vatandaşların daha uygun fiyata tavuk eti satın almasını sağlayacağı belirtildi.

Fiyat Artışlarının Nedenleri

Son zamanlarda tavuk fiyatlarında yaşanan artışın birden fazla sebebi olduğu belirtiliyor. Bu sebepler arasında yem fiyatlarındaki artış, kümes hayvanı hastalıkları ve ukrayna’daki savaş gibi faktörler yer alıyor.

Yasak Ne Zaman Uygulanacak?

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ihracat yasağının ne zaman uygulanacağına dair net bir bilgi verilmedi. Bakanlık, bu konuda önümüzdeki günlerde bir karar alınacağını açıkladı.

Yasak Fiyatlara Nasıl Yansıyacak?

Bakanlık tarafından getirilen ihracat yasağının iç pazarda tavuk fiyatlarını ne kadar düşüreceği ise merak konusu. Uzmanlar, yasağın fiyatları düşürmesini beklese de, yasağın ne kadar etkili olacağı ve fiyatlarda ne kadar düşüş yaşanacağı konusunda farklı görüşler mevcut.

Tepkiler

Bakanlığın ihracat yasağı kararına bazı sektör temsilcileri ve üreticilerden tepki geldi. Sektör temsilcileri, yasağın tavuk ihracatçılarını olumsuz etkileyeceğini ve sektöre zarar vereceğini savunurken, bazı üreticiler ise yasağın fiyatları düşürmesini umut ediyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen tavuk ihracat yasağı, iç pazarda tavuk fiyatlarını nasıl etkileyecek merak konusu. Uzmanlar, yasağın fiyatları düşürmesini beklese de, yasağın ne kadar etkili olacağı ve fiyatlarda ne kadar düşüş yaşanacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.