DOLAR 32,4016 0.03%
EURO 34,6305 -0.04%
ALTIN 2.377,17-0,11
BITCOIN 1951969-5,22%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yağmur Kapıda Batı ve Kuzey Kesimleri Sağanak Yağış Bekliyor!
  • Cine5 Haber
  • Gündem
  • Yağmur Kapıda Batı ve Kuzey Kesimleri Sağanak Yağış Bekliyor!
30 okunma

Yağmur Kapıda Batı ve Kuzey Kesimleri Sağanak Yağış Bekliyor!

ABONE OL
Nisan 18, 2024 07:31
Yağmur Kapıda Batı ve Kuzey Kesimleri Sağanak Yağış Bekliyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, önümüzdeki hafta sonu boyunca yurdun batı ve kuzey kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların hafta sonuna kadar etki alanını genişletmesi ve birçok şehirde kendini göstermesi öngörülüyor.

Uzmanlar, sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması ve sel, su baskını gibi riskler oluşturabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu nedenle, vatandaşların gerekli tedbirleri almaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları önem taşıyor.

MGM’nin tahminlerine göre

Bugün (18 Nisan 2024): Marmara, Ege ve Karadeniz Bölgeleri’nde sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların öğleden sonra Marmara ve Ege Bölgeleri’nde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Yağışların akşam saatlerinde Karadeniz Bölgesi’nin batı kesiminde etkili olması bekleniyor.

Yarın (19 Nisan 2024): Marmara, Ege ve Karadeniz Bölgeleri’nde sağanak yağışlar devam edecek. Yağışların öğleden sonra Marmara ve Ege Bölgeleri’nde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

Haftasonu (20-21 Nisan 2024): Yağışların etki alanı genişleyecek ve İç Anadolu, Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri’ni de kapsayacak. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor.

Vatandaşlara Öneriler

Sağanak yağışlara karşı tedbirli olun.
Sel ve su baskını riski olan bölgelerden uzak durun.
Yıldırım riskine karşı dikkatli olun.
Araç kullanırken dikkatli olun, görüş mesafesi azalabilir.
Yetkililerin uyarılarını takip edin.
Sağanak yağışlar nedeniyle sel ve su baskını riski artabilir. Bu nedenle, sel ve su baskını riski olan bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli olması ve yetkililerin uyarılarını dikkate alması önemlidir.
Sel riski olan bölgelerden uzak durun.
Dere yataklarına ve su birikintilerine girmeyin.
Ev ve iş yerlerinizin su tahliye kanallarının açık olduğundan emin olun.
Yoğun yağışlarda araç kullanmaktan kaçının.
Yetkililerin uyarılarını ve talimatlarını takip edin.
Acil durumlar için gerekli haberleşme ekipmanlarınızı bulundurun.
Ayrıca, sağanak yağışlar nedeniyle görüş mesafesinin azalması ve yol kenarlarında çökmeler ve heyelanlar meydana gelme riski de artabilir. Bu nedenle, araç kullanırken dikkatli olunması ve güncel yol durumu bilgilerinin takip edilmesi önemlidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.