Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik önemli müjdeler verdi. “Yarısı Bizden” kampanyasında hibe ve kredi desteklerinin artırıldığını duyuran Erdoğan, İstanbul’da 50 bin sosyal konut projesinin yıl sonuna kadar teslim edileceğini açıkladı. Deprem riskine karşı vatandaşların güvenli konutlara kavuşmasını hedefleyen bu adımlar, kentsel dönüşümde yeni bir dönemin habercisi oldu.
“Yarısı Bizden” kampanyası, kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşlara sağlanan maddi desteklerle dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce 700 bin lira olan hibe miktarının 875 bin liraya, faizsiz kredi tutarının da 875 bin liraya yükseltildiğini açıkladı. Taşınma desteği ise 100 bin liradan 125 bin liraya çıkarıldı. İş yerleri için hibe ve kredi destekleri 437 bin 500 liraya yükseltilirken, taşınma yardımı da 125 bin lira olarak belirlendi. Bu artışlar, kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmayı ve vatandaşların maddi yükünü azaltmayı amaçlıyor.
Erdoğan, İstanbul’daki deprem riskine karşı yürütülen 50 bin sosyal konut projesinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu. Bu proje ile yaklaşık 200 bin vatandaşın deprem riskinden kurtarılarak güvenli barınma imkanına kavuşması hedefleniyor. Kağıthane Hasbahçe’de depremzedelerle bir araya gelen Erdoğan, bölgedeki millet bahçesinin hızla tamamlandığını belirtti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum’un katkılarından övgüyle bahseden Erdoğan, CHP’li belediyelerde benzer projelerin eksikliğine dikkat çekti.
İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki deprem, kentsel dönüşümün aciliyetini bir kez daha ortaya koydu. Erdoğan, Kağıthane Hasbahçe’de çadırlarda sabahlamaya hazırlanan vatandaşlarla bir araya gelerek çay içtiğini ve moral verdiğini anlattı. Belediyenin restoranında gerçekleşen bu buluşma, hükümetin depremzedelerle dayanışma içinde olduğunu gösterdi. Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerinin hız kesmeden devam edeceğini ve deprem riskine karşı kalıcı çözümler üretileceğini vurguladı.
“Yarısı Bizden” kampanyası, düşük ve orta gelirli ailelerin kentsel dönüşüm sürecine katılımını kolaylaştırmayı hedefliyor. Artırılan hibe ve kredi destekleri, vatandaşların güvenli ve modern konutlara geçişini hızlandıracak. İş yerleri için sağlanan destekler ise esnafın da kentsel dönüşüm sürecine dahil olmasını sağlayacak. Erdoğan, kampanyanın deprem riski yüksek bölgelerde yaşayan vatandaşlar için önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.
GÜNDEM
11 gün önceGÜNDEM
15 Mayıs 2025GÜNDEM
15 Mayıs 2025GÜNDEM
15 Mayıs 2025TEKNOLOJİ
15 Mayıs 2025GÜNDEM
15 Mayıs 2025GÜNDEM
15 Mayıs 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.