Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası, Türkiye’yi etkisi altına aldı. Özellikle Marmara Bölgesi’nde hissedilen soğuk hava, ülke genelinde sıcaklıkların hızla düşmesine neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının daha da düşeceği ve bazı bölgelerde kar yağışının görüleceği belirtildi.
Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası, Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alarak sıcaklıkların önemli ölçüde düşmesine neden oldu. İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirlerde hissedilen soğuk hava, vatandaşların günlük hayatlarını olumsuz etkiledi. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde hissedilen soğuk, vatandaşları daha kalın kıyafetler giymeye itti.
Marmara Bölgesi’nin yanı sıra ülke genelinde de sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Özellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde gece sıcaklıklarının sıfırın altında seyretmesi öngörülüyor. Bu durum, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya davet ediyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle yüksek kesimler ve Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı beklendiğini duyurdu. Yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiği için sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.
Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz’de yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgârın genellikle güneyli, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.
Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu nedenle yaşanabilecek sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.
GÜNDEM
26 Ocak 2025GÜNDEM
26 Ocak 2025TEKNOLOJİ
26 Ocak 2025GÜNDEM
26 Ocak 2025GÜNDEM
26 Ocak 2025GÜNDEM
26 Ocak 2025GÜNDEM
26 Ocak 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.